Et urbant bygdesenter

Med en raskt voksende kommune har Ask blitt et urbant tettsted og bygdesenter. Med den korte avstanden til Gardermoen, hvor stor utbygging vil medføre en betydelig økning i arbeidsplasser i årene som kommer, vil den urbane utviklingen i Ask fortsette.

Ask har et bredt butikktilbud med flere dagligvarebutikker, Vinmonopolet, spisesteder, bakeri og hyggelige nisjebutikker som interiørbutikken Hanne på Landet.

I den gamle smia finner du den hjemmekoselige kaféen Hos Nabo’n som er et naturlig møtepunkt for store og små. Her kan du få kjøpt deg en rykende fersk caffé latte og slå av en prat med hyggelige sambygdinger. Det samme kan du gjøre på spisestedet Nordvæst hvor du både kan bestille og betale baristakaffe og deilige vaffelhjerter via Vipps. På Nordvæst kan du også nyte et glass Prosecco mens du lar deg underholde av visesang eller pianomusikk.

Som nærmeste nabo til Kvartalet ligger den ærverdige Raumergården som drives med stor lidenskap for mat laget av ferske og lokale råvarer. Stedet har en av landets beste vinkjellere og blir kalt «et lite stykke Boredeaux i Gjerdrum». Raumergårdens restaurant er stedet for en romantisk aften med din bedre halvdel.

I ASK FÅR DU DET BESTE BÅDE FRA DET LANDLIGE OG FRA DET URBANE PÅ ETT OG SAMME STED

Landlige omgivelser

Gjerdrum kommune ble i 2018 kåret av Kommunebarometeret til en av de beste kommunene i landet. Den sentrale beliggenheten kombinert med de landlige og fredfulle omgivelsene gjør Gjerdrum til en attraktiv kommune. Derfor er Gjerdrum blant Norges raskeste voksende kommuner.

Innbyggerne vektlegger det aktive familielivet med gode oppvekstvilkår for barn. Fra Kvartalet er det kort vei til barnehage og barne- og ungdomsskole. Det satses stort på idrett i Gjerdrum hvor man finner både klatrevegg, kunstgressbane og innendørs skytebane.

Romeriksåsene er et paradis for skientusiaster med preparerte skiløyper og turisthytter som serverer varm sjokolade og vafler. Liker du bedre å stå slalåm eller snowboard, er alpinanlegget i Kniplia et populært samlingssted.

Kulturhuset som ble bygd på dugnad av lokalbefolkningen ligger rett i nærheten av Kvartalet og ønsker deg velkommen til forestillinger, festivaler, dans, konserter, bibliotek, biljard og utstillinger.